Garantie op onze (mini) tractor onderdelen


Bij TracPartz willen wij graag dat u tevreden bent met onze producten. De eerste voorwaarde is dan ook dat uw product goed werkt. Voor onze nieuwe producten die we verkopen geldt een fabrieksgarantie van xx jaar. U ontvangt dan 2 jaar volledige garantie op fabricagefouten. De duur van deze garantie staat vermeld op de productpagina van elk product, deze garantie is afhankelijk of u een gebruikt of nieuw product bestelt.

Wanneer gaat de garantie in?
Fabrieksgarantie gaat altijd in vanaf de aankoopdatum van het product.

Wanneer geldt de garantie?
U kunt zich beroepen op garantie, als:

Uw product niet goed is of niet goed werkt
Indien er een gebrek is dat buiten uw eigen schuld is ontstaan. Is uw product niet goed of heeft het gebreken? Neem a.u.b. zo snel mogelijk contact met ons op zodat we een oplossing kunnen bedenken. Als we vragen om het artikel naar ons retour te sturen, betalen wij de verzendkosten.

Wat valt buiten de garantie?
Sommige zaken vallen buiten de garantie, zoals:

Onderdelen die vallen onder het kopje "Electra" kunnen alleen retour in overleg. Daar in veel gevallen schade kan ontstaan door onkundig gebruik of een defect in het elecrische circuit van uw tractor / machine. Wij zullen in dit geval altijd het defecte onderdeel opvragen en controleren.
Gebruikte onderdelen
Schade die is ontstaan door uzelf door onjuist gebruik van het product
Onderdelen die zijn getroffen door slijtage
Producten waarvan de beschadiging of het defect bekend was vóór u het kocht
Producten die u zonder kennisgeving en overleg met TracPartz vooraf retour stuurt

Heeft u een probleem met een product dat niet onder de garantie valt? Neem a.u.b. contact op met ons. We hebben graag tevreden klanten en willen altijd kijken of we een passende oplossing hebben voor uw probleem. Garantie is niet overdraagbaar aan derden. Dus heeft u een artikel 2e hands gekocht via bijvoorbeeld Marktplaats dan betaalt u in de meeste gevallen kosten voor reparatie of een vervangend artikel.

Wettelijke garantie?
De fabrieksgarantie doet niks af aan de wettelijke garantie. Op alle artikelen is een wettelijke garantie van toepassing. Een wettelijke garantie betekent dat een product datgene is of moet doen wat u er (in alle redelijkheid) van mag verwachten. In het kort betekent dit dat het product, bij normaal gebruik, binnen 2 jaar niet stuk mag gaan.

14 dagen bedenktijd
Wij zijn blij met u als klant en daarom geven we u een zichttermijn van 14 dagen. Binnen die tijd mag u zonder opgaaf van redenen uw bestelling herroepen en gratis retour sturen. Dit houdt in dat u aan ons meedeelt dat u afziet van de koop. Nadat u deze mededeling heeft gedaan, heeft u nog 14 dagen de tijd om het product of de producten terug te sturen. We verzoeken u om het in de originele verpakking te retourneren. Nadat wij uw mededeling om te herroepen hebben ontvangen, storten we het aankoopbedrag zo spoedig mogelijk, uiterlijk binnen 14 dagen (meestal binnen 3 werkdagen) terug op het rekeningnummer dat bij ons bekend is. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of u heeft aangetoond dat u de goederen heeft teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt.

"Tijdens de zichttermijn mag u het product bekijken, zoals u dat ook in de winkel zou doen. 

Herroepingsrecht
Het herroepingsrecht geldt voor consumenten, niet voor bedrijven.

Na het verstrijken van de zichttermijn
Als u uw product meer dan 14 dagen heeft en u bent niet tevreden, dan verzoeken we u om contact met ons op te nemen. We gaan dan samen met u op zoek naar een passende oplossing, want het belangrijkste voor ons is dat u tevreden bent en blijft.

Garantie staat los van zichttermijn
Zaken die onder de garantie vallen, staan los van de zichttermijn. Als een product gebreken blijkt te hebben, dan lossen we dat direct voor u op. We hanteren dezelfde garantietermijn als de fabrieksgarantie, deze staat per product weergegeven op de productdetailpagina (meestal 2 jaar).

Heeft u nog vragen?
Neem contact op met onze klantenservice via 085 7606 999 of stuur een e-mail naar info@TracPartz.com

Retourformulier
Klik hier om het retourformulier te downloaden.